Yepyeni Mercedes-Benz G 580 EQ Teknolojisi ile Yeniden Tanımlandı

Mercedes-Benz'in yeni G 580 modeli, EQ Teknolojisi ile donatılmış ve arazi yeteneklerinde sınırları zorluyor. G-TURN, G-STEERING ve akıllı arazi ağır vites fonksiyonu gibi özellikler sayesinde, bu araç elektrik çağına mükemmel bir giriş yapıyor.

Auto China 2024'te düzenlenen etkinlikte, Mercedes-Benz iki yeni modelin dünya prömiyerini yaparken aynı zamanda yeni araç teknolojilerini de tanıttı. Yeni tamamen elektrikli G Serisi, ikonik tasarımını korurken, elektrikli motor ve lityum-iyon bataryalarla güçlendirilmiş merdiven şasisi ile geleceğin yollarında da etkisini gösteriyor. . Kullanılabilir 116 kWh kapasitesi ile WLTP’ye göre 473 kilometrelik menzil için yeterli enerji sağlıyor.


   


Yeni Mercedes-Benz G Serisi neler sunuyor

G 580 (ya da EQG), her türlü zorluğa göğüs germek için tasarlanmış bir araç. Bağımsız kontrol edilebilen elektrik motorları maksimum 432 kW toplam güç üretiyor. Arazi vites küçültme seçeneğiyle sürüş deneyimini optimize ediyor. EQG, toprak yollarda, düşük hızlarda G-Turn adı verilen 360 derece dönme kabiliyetiyle dikkat çekerken, G-STEERING özelliği dar dönüşlerde üstün yönlendirme sunuyor. Offroad crawling fonksiyonu ise arazide sürüşü kolaylaştırırken optimum gücü sağlıyor. Mercedes-Benz'in EQG modeli, sadece arazide değil, aynı zamanda şehir yollarında da etkileyici bir performans sergiliyor. Elektrikli SUV, hızlı bir şekilde ivmelenirken 180 km/s'lik maksimum hıza ulaşıyor. Denenmiş ve test edilmiş, bu araç yüzde 100'e kadar tırmanma kabiliyetiyle güven veriyor.

Test edilen versiyonlar gibi, EQ teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 de uygun yüzeylerde yüzde 100'e kadar eğime sahip. Araç 35 dereceye kadar eğimlerde dengesini koruyor. Elektrikli G serisi, geleneksel motorlara göre 150 milimetre daha iyi ve 850 milimetre sudan geçme derinliğine sahip. LOW RANGE arazi şanzımanı, özel bir redüksiyon adımıyla sürüş gücünü artırır. Yeni model, geleneksel diferansiyel kilitlerin çalışmasını akıllı torkla pratik olarak tekrarlıyor. G-ROAR ayrıca tamamen yeni elektrikli G Serisine benzersiz bir ses deneyimi getiriyor. G serisinin sürüş sesi özelliğinin yanı sıra ortama "aura" sesi ve çeşitli "durum" sesleri de katıyor..

Türkiye'de Eylül ayından itibaren satışa sunulacak olan EQG, dikkat çekici dış tasarımı ve özel özellikleriyle farkını ortaya koyuyor. Standart olarak sunulan MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), bilgi-eğlence sistemi nappa deri çok f onksiyonlu direksiyon simidi ve ambiyans aydınlatmasının yanında opsiyonel olarak sunulan KEYLESS-GO, sıcaklık kontrollü bardak tutucular, Burmester® 3D surround ses sistemi ve ‘şeffaf kaput’ gibi özellikler, sürüş deneyimini daha da zenginleştiriyor. Yeniden tasarlanan arazide sürüş kontrol ünitesi ve yeni OFFROAD COCKPIT, ek dijital işlevlerle arazi deneyimini geliştirmek için mevcut seçenekler arasında. Genişletilmiş standart özellikler paletine ve özel tasarım öğelerine sahip sınırlı sayıda üretilen bir model olan EDITION ONE da lansmanda satışa çıkarılacak.

  


Mercedes-Benz G Serisi fiyat
Mercedes-Benz EQG'nin fiyatı 142.621 eurodan başlıyor ve bu aracın büyük ilgi görmesi bekleniyor. İlk EDITION ONE paketinin fiyatı ise 192 bin 524 euro. Söz konusu model, yüzde 60 ÖTV dilimine girmesi sayesinde Türkiye'deki en ucuz G Serisi olacak. En boş ve ucuz hâli vergisiz 5 milyon TL'ye yakın bir fiyat etiketine sahip.