47 yıllık hikayenin en yeni sayfası: Range Rover Velar,

Range Rover Velar modeliyle artan taleplerden ötürü ihtiyaç duyulan ara model boşluğunu doldurmayı amaçlıyor.

Mercedes, BMW ve Audi gibi üreticilerin SUV pazarındaki inanılmaz rekabetine zaman geçtikçe ürün gamlarına ekledikleri yeni modellerle şahit oluyoruz. Hemen hemen her segmente özel ayrı bir modelle kullanıcıları çekmeye çalışan markaların bu rekabeti son yılların en çeşitli otomobil kataloglarını görmemize vesile oluyor. Söz konusu SUV olunca da tüm genetiği ve üretim mantalitesi bu segmente odaklanmış Land Rover ve Jeep gibi üreticilerin yeri ve performanslarının halen en iyiler olarak kabul edildiğini de belirtmekte fayda var.


Markaların aralarındaki segment rekabetiyle birlikte bu tarz üreticiler de haliyle ara segmentlere girme gereği duymak zorunda kalıyor. Bunun son örneğiyse Velar ile Range Rover olacak gibi.
Velar ismini ilk defa duymuş olabilirsiniz lakin bu isim Range Rover tarihine hiçte yabancı değil.
Land Rover bünyesindeki markanın kuruluş aşamasının ilk basamağı olan 60’lı yılların son dönemlerinde prototip olarak tasarlanan ilk modeller üç yıl boyunca Velar adıyla üretildi.
Bu sürecin ardından günümüze kadar çok karakteristik modelleriyle yola devam eden Range Rover, haberimizin başında bahsettiğimiz nedenlerden ötürü ara segment model üretimi konusunda harekete geçerek şu anda test sürecini yürüttüğü yeni modelini yakın zamanda kullanıcılarla buluşturmak için hazırlık yapıyor.

Evoque ile Sport modelleri arasındaki segmentte yer alacağı söylenen modelin coupe tasarıma sahip olacağını test sırasında ortaya çıkan kamuflajlı fotoğraflardan görebiliyoruz. Markanın alüminyum platformu üzerine geliştirilen Velar’ın Jaguar F-Pace ile yakın boyutlara sahip olacağı ifade edilirken tanıtım etkinliğiyle ilgili sır perdesi halen gizemini koruyor. Bazı kaynaklar Range Rover Velar’ın önümüzdeki ay kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtılacağını söylerken bazılarıysa tanıtım için önümüzde biraz daha zamanın olduğu kanaatinde. Range Rover’ın Velar hamlesi merakla beklenirken segmente bir neferin eklenmesiyle birlikte rekabete oldukça iddialı bir oyuncu daha dahil olacak. Bekleyip göreceğiz.